Het aanbod

Buitenschoolse opvang

Voor en na schooltijd, op woensdagnamiddag en schoolvrije dagen kan je beroep doen op de buitenschoolse opvang.

De schoolkeuze bepaalt of je kind naar de Petteflet in Paal of in Beringen-centrum gaat. Je kind wordt onder begeleiding te voet naar de school gebracht. Voor de scholen die te ver op wandelafstand liggen wordt vervoer met de minibus geregeld. Kinderen die beroep kunnen doen op de schoolbus, maken van dit vervoer gebruik. Dit regel je zelf met de school.

De Petteflet is open van 6u30 tot begin schooltijd en na schooltijd tot 18u30, op woensdagnamiddag na schooltijd tot 18u30 en op schoolvrije dagen doorlopend van 6u30 tot 18u30. In de opvang zijn verschillende speel- en ontspanningshoeken waar je kind kan kiezen om te spelen. Wij zorgen voor leuke en stimulerende spelimpulsen. Op woensdagnamiddag of schoolvrije dagen wordt een activiteit aangeboden.

Vakantiedagen


Als je tijdens de schoolvakanties opvang nodig heb, kan je beroep doen op De Petteflet.

Wij zorgen dat je kind een gevarieerd aanbod krijgt met speelplezier binnen en buiten, afgestemd op de leeftijd en voldoende keuzemogelijkheden. Vóór elke vakantie kan je het vakantiekrantje, online of in de opvang, raadplegen, we geven informatie over hoe je moet reserveren, het aanbod, de begeleiders per leeftijdsgroep, openingsuren, specifieke afspraken, prijzen en inschrijvingen voor uitstappen zoals de binnenspeeltuin, zwemmen, bowlen … 
Je kan kiezen of je kind naar de opvang in Paal of Beringen-centrum gaat. 

De Petteflet in Beringen is alle schoolvakanties doorlopend open van 6u30 tot 18u30.
De Petteflet in Paal is enkel open tijdens de Paas- en de zomervakantie. De openingstijden worden via het platform, de website of nieuwsbrief gemeld.

Activiteiten


Als je kortdurende opvang nodig hebt, kan je ook beroep op naschoolse activiteiten. De Petteflet biedt in een goede samenwerking met scholen naschoolse activiteiten aan. Deze activiteiten zijn ontwikkelingsstimulerend maar helpen ook om een druk gezinsleven te combineren met leuke extraatjes voor je kind. Deze activiteiten, zie overzicht per school, zijn aansluitend op schooltijd. Als je na de naschoolse activiteit opvang nodig hebt, word je kind door een begeleider van de Petteflet afgehaald.

De Petteflet in Beringen in samenwerking met Beerring 1

  • Kleuterturnen

De Petteflet in Beringen in samenwerking met Beerring 2 

  • Studie

De Petteflet in Paal in samenwerking met De Buiteling

  • Studie


De Petteflet werkt ook samen met externe partners rondom naschoolse activiteiten. Zo werkt de Petteflet in Beringen samen met de Academie voor Muziek, woord en dans, Tekenacademie.

In de Petteflet in Paal zijn de partners Dance4life, Academie voor Muziek, woord en dans.